Google Nest Audio review: slimme speaker klinkt beter en luider (2024)

De Google Home uit 2016 heeft eindelijk een opvolger gekregen die er niet alleen anders uitziet, maar vooral ook beter geluid produceert. De meer dan betaalbare Google-speaker is daarmee ideaal om muziek mee te luisteren. Lees er alles over in deze review van de Google Nest Audio.

Lees verder na de advertentie.

Steun Android Planet

Je gebruikt een adblocker. Dat vinden we jammer, want advertenties hebben we nodig om onze artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Dit is de Google Nest Audio review

Vier jaar is een lange tijd, helemaal in de smart home-wereld. Toch deed Google er zoveel jaren over om een opvolger voor de succesvolle Google Home uit te brengen, de eerste slimme speaker van het bedrijf.

De Google Nest Audio werd zonder al teveel bombarie gelanceerd, maar heeft alles in huis om de volgende ‘Google-klapper’ te worden. In deze review staan we stil bij het vernieuwde design, de geluidskwaliteit en alle slimme functies, waaronder de Google Assistent.

Google Nest Audio review: slimme speaker klinkt beter en luider (1)

Installatiegemak

Maar eerst: het installeren van de Nest Audio is een eitje. Als je überhaupt al van installeren kunt spreken. Nadat je de stekker in het stopcontact hebt gestoken, open je de Home-app en wacht je een paar seconden. Vervolgens duikt de Nest Audio vanzelf op en volg je de aanwijzingen op het scherm.

Bij het installeren kun je verder aangeven of je relevante gebruikersstatistieken naar Google wil versturen, of niet. Verder gebruik je de Home-app vooral voor het regelen van (geluids)instellingen.

Stijlvol Nest-design

Vervolgens is het tijd om daadwerkelijk aan de slag te gaan. De Nest Audio lijkt totaal niet op zijn voorganger, maar veel meer op andere Nest-producten. Dat is ook logisch, want tussen het verschijnen van de Google Home en Nest Audio nam Google compleet afscheid van de Home-merknaam. Smart home-producten worden tegenwoordig onder de Nest-paraplu uitgebracht: Google Home is de app waarin je je smart home aanstuurt.

Nest Wifi review: Google maakt mesh-netwerken toegankelijk

Lees verder

Bij een nieuwe merknaam hoort een nieuw jasje en de Nest Audio lijkt qua design dan ook op overige Nest-producten, zoals de Nest Mini-speaker en Nest Wifi-router. De nieuwe Google-speaker is namelijk ook afgewerkt met een hoogwaardig ogend stoflaagje en past daarmee in vrijwel ieder interieur.

Het design van de Nest Audio is namelijk een stuk minder uitgesproken dan dat van de Google Home, die weleens gekscherend als ‘smeltende kaars’ werd omschreven. De Nest Audio lijkt, met een beetje fantasie, meer op een rechtopstaand pittenzakje en oogt subtieler.

Steun Android Planet

Je gebruikt een adblocker. Dat vinden we jammer, want advertenties hebben we nodig om onze artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Beter en luider geluid

Niet alleen het ontwerp is aangepakt. De grootste verbetering van de Nest Audio is namelijk geluidskwaliteit: de audio is er behoorlijk op vooruit gegaan. De speaker kan niet alleen veel luider (zo’n 75 procent) dan de Google Home, ook de bas is er (met 50 procent) flink op vooruitgegaan.

De Nest Audio is hiermee goed en luid genoeg om voor achtergrondmuziek te zorgen, wat voor genre je ook graag luistert. Moet je een hele grote ruimte van geluid voorzien, zoals een forse woonkamer? Dan kun je twee (of meerdere) Nest Audio’s aan elkaar koppelen, zodat je wordt voorzien van voller en breder geluid.

De geluidsverbeteringen van de Nest Audio zijn te danken aan de 19mm-tweeter en 75mm mid-woofer. Eerstgenoemde zorgt ervoor dat de slimme Google-speaker ook overweg kan met hoge tonen, zoals liedjes van vocalisten, terwijl de mid-woofer vooral waarde toevoegt voor liefhebbers van hiphop, house en andere muziekstromingen met veel bas.

Google Nest Mini review: fijn apparaat met een nieuw nadeel

Lees verder

De Nest Audio is echter geen vervanger voor je stereoset van honderden euro’s. De geluidskwaliteit is goed genoeg voor achtergrondmuziek of om een podcast op te luisteren, maar echte audioliefhebbers komen er niet helemaal mee aan hun trekken. De Nest Audio is dan ook met name ideaal voor mensen die de geluidskwaliteit van de Nest Mini te karig vinden, maar geen honderden euro’s voor een smart speaker willen uitgeven.

Slimme speaker

Over ‘smart’ gesproken: de nieuwe Google-speaker is natuurlijk voorzien van de Google Assistent. Je kunt de Nest Audio dus om een weersvoorspelling vragen, wat er vandaag op de planning staat en hoe die ene acteur/actrice uit die ene film ook alweer heet. Extra fijn is dat het volume van de Google Assistent automatisch wordt aangepast aan de omstandigheden. Op die manier kun je de stemhulp altijd aanspreken, ook al heb je harde muziek aanstaan.

Google heeft de afgelopen jaren flink ingezet op haar digitale assistent en we kunnen dan ook kort zijn in ons oordeel: de Google Assistent functioneert over het algemeen prima. Enkel wanneer je bijvoorbeeld buitenlandse woorden in Nederlandse zinnen gaat gebruiken, zoals bij het aanvragen van een Engelstalige artiest op Spotify, loopt het weleens spaak.

Vind je het geen fijne gedachte om met je speaker te praten? Op de achterkant zit een schakelaar om de microfoon uit te zetten. Aan de oranje brandende lampjes op de voorkant zie je dat de Google Assistent op dat moment niet naar je luistert, wat een handige optie is.

Tot slot heeft Google enkele ‘slimme’ features aan de speaker toegevoegd, zoals Media EQ. Deze zorgt ervoor dat het geluid zich aanpast aan het type content dat je momenteel luistert. Met andere woorden: wanneer je een podcast aan het afspelen bent en vervolgens een Spotify-afspeellijst aanzet, worden de audio-instellingen automatisch aangepast om het beste geluid voort te brengen.

Conclusie Google Nest Audio review

De Google Nest Audio is een hele fijne slimme speaker. De geluidskwaliteit is flink verbeterd, het design is gelijkgetrokken met andere Nest-producten én hij is goedkoper dan zijn voorganger.

Is je Google Home aan vervanging toe of vind je de geluidskwaliteit van de Nest Mini te matig? Dan is de Nest Audio de meest logische keuze. Hij is echter geen concurrent voor hoogwaardige speakers van bijvoorbeeld Sonos of Teufel. Gezien de meer dan redelijke adviesprijs kun je dat echter ook niet van de Nest Audio verwachten.

Google Nest Audio kopen

Wil je de Google Nest Audio kopen? De smart speaker heeft een adviesprijs van 99,99 euro en dat is 50 euro minder dan dat zijn voorganger bij uitkomst kostte. Extra fijn is dat sommige webwinkels een bundel van drie Nest Audio’s voor de prijs van twee verkopen. Op die manier haal je drie slimme speakers voor in totaal 199 euro in huis.

Bestel de Google Nest Audio bij:

MediaMarkt – 1 Nest Audio voor 99,99 euro

Tink – 1 Google Nest Audio voor 99,99 euro

BCC – 3 Nest Audio’s voor 199,00 euro

Coolblue – 3 Nest Audio’s voor 199,99 euro

Google Nest Audio prijzen vergelijken

Bekijk product

Nieuw

€ 94,95

Bekijk prijzen

Steun Android Planet

Je gebruikt een adblocker. Dat vinden we jammer, want advertenties hebben we nodig om onze artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Google Nest Audio review: slimme speaker klinkt beter en luider (2024)
Top Articles
The Heavy-Duty Parts Report with Jamie Irvine
Welcome to Challenge Rifts
11 beste sites voor Word-labelsjablonen (2024) [GRATIS]
Katmoie
Lighthouse Diner Taylorsville Menu
Overnight Cleaner Jobs
Kobold Beast Tribe Guide and Rewards
Craigslist In South Carolina - Craigslist Near You
Craigslist Nj North Cars By Owner
Premier Boating Center Conroe
Sports Clips Plant City
Miss America Voy Forum
Cooktopcove Com
Jack Daniels Pop Tarts
Dump Trucks in Netherlands for sale - used and new - TrucksNL
Chic Lash Boutique Highland Village
Becu Turbotax Discount Code
Bend Pets Craigslist
Overton Funeral Home Waterloo Iowa
Unterwegs im autonomen Freightliner Cascadia: Finger weg, jetzt fahre ich!
Loves Employee Pay Stub
91 East Freeway Accident Today 2022
Allentown Craigslist Heavy Equipment
Ge-Tracker Bond
Barber Gym Quantico Hours
Melendez Imports Menu
Walmart Near South Lake Tahoe Ca
Www.craigslist.com Austin Tx
Avatar: The Way Of Water Showtimes Near Maya Pittsburg Cinemas
Suspiciouswetspot
Wat is een hickmann?
Geico Car Insurance Review 2024
Mini-Mental State Examination (MMSE) – Strokengine
Southtown 101 Menu
Rays Salary Cap
Isablove
134 Paige St. Owego Ny
Amici Pizza Los Alamitos
Giantess Feet Deviantart
How to Play the G Chord on Guitar: A Comprehensive Guide - Breakthrough Guitar | Online Guitar Lessons
Ippa 番号
Bimar Produkte Test & Vergleich 09/2024 » GUT bis SEHR GUT
Die Filmstarts-Kritik zu The Boogeyman
Tryst Houston Tx
Clausen's Car Wash
Tinfoil Unable To Start Software 2022
Nimbleaf Evolution
Centimeters to Feet conversion: cm to ft calculator
Theater X Orange Heights Florida
53 Atms Near Me
Parks And Rec Fantasy Football Names
Mazda 3 Depreciation
Latest Posts
Article information

Author: Horacio Brakus JD

Last Updated:

Views: 5861

Rating: 4 / 5 (71 voted)

Reviews: 94% of readers found this page helpful

Author information

Name: Horacio Brakus JD

Birthday: 1999-08-21

Address: Apt. 524 43384 Minnie Prairie, South Edda, MA 62804

Phone: +5931039998219

Job: Sales Strategist

Hobby: Sculling, Kitesurfing, Orienteering, Painting, Computer programming, Creative writing, Scuba diving

Introduction: My name is Horacio Brakus JD, I am a lively, splendid, jolly, vivacious, vast, cheerful, agreeable person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.